Tre steg för ett bättre resultat när du målar om ditt hus i Dalarna

Det är en hel del att tänka på när man ska måla om sitt hus för ett lyckat och hållbart slutresultat. Här går vi igenom tre viktiga steg som säkerställer att ditt projekt blir lyckat!

Planerar du om att måla om ditt hus? Vi är ditt lokala måleri i Dalarna med lång erfarenhet inom branschen. Genom åren har vi målat om otaliga fastigheter i området med riktigt goda slutresultat. Nedan går våra målare i Dalarna igenom tre viktiga steg för att få ett riktigt bra resultat när du målar om ditt hus!

Tre steg för ett bättre resultat när du målar om ditt hus

 1. Välj rätt färg
  Det är viktigt att vara medveten om att olika typer av färger är lämpliga för olika typer av fasader. Akrylat eller alkydolja används till exempel ofta till träfasader medan putsfärg ska användas till putsfasader finns olika typer av putsfärg. Plåtfasader målas med akrylatfärg medan tegel slammas och målas med silikatfärg. Generellt rekommenderas det att man fortsätter med samma typ av färg som huset målats med tidigare. För att ta reda på detta (om det inte är du själv som målade om huset senast) kan du fråga dem gamla ägaren alternativt kontakta din lokala färghandlare för ett färgtest. 

  Känner du dig osäker rekommenderar vi dig att rådfråga din lokala målare. Våra målare i Dalarna finns givetvis till hands för att bolla tankar och ge tips och råd!
 2. Gör ett grundligt förarbete
  Ett grundligt förarbete är A och O när du ska måla din fasad. Var därför noggrann och låt förarbetet få ta sin tid för att få en fasad som håller sig fin i flera år.

  Tre viktiga moment i ditt förarbete är att börja med att rengöra din fasad grundligt för att därefter skrapa och slipa för ett jämnt underlag inför målningen. När detta är klart ska du grundmåla samtliga ytor inför ommålningen.

 3. Kontrollera att ytan är torr
  När förarbetet är slutfört är det dags att börja måla! Tänk på att följa rekommendationerna för torktid på den färg du valt och se till att ytan hunnit bli tillräckligt torr innan du börjar måla.

 

Ta hjälp av vårt måleri i Dalarna

Även om det givetvis går att måla om själv är det ofta tidskrävande och resultatet riskerar att bli ojämnt. När du lämnar ditt ommålningen av ditt hus i våra händer kan du känna dig trygg med att arbetet blir professionellt utfört och att din fastighet får ett rejält lyft. Våra rutinerade målare i Dalarna målar enligt branschens alla regler och har full koll på hur de ska utföra förarbetet och måla för att ditt hus ska få en snygg färg med lång hållbarhet!

 
Varmt välkommen att kontakta oss redan idag om du vill veta mer om oss och våra tjänster – vi berättar gladeligen hur våra skickliga målare i Dalarna kan hjälpa just dig på bästa sätt!

Kontakta oss så hjälper vi dig att måla om

Våra målare utför i princip all form av målningsarbete & tapetsering i Dalarnas län - mot företag, privatpersoner & BRF:er. Vi erbjuder rättvisa priser och sätter alltid kundens behov i främsta rummet.