Använd ROT-avdraget när du målar om villan i Dalarna

Att måla om sitt hus är ett stort projekt som många fasar inför. Att måla en och en annan vägg inne i huset är kanske inte så omständligt, men ska du måla fasaden blir det betydligt knepigare. Här krävs kunskap och erfarenhet för att du ska få till ett snyggt arbete, men också ett arbete som är hållbart. Genom ROT-avdraget kan du anlita ett professionellt måleriföretag i Dalarna och slippa bekymmer.

  • ROT-avdraget ger ett avdrag på 30 % på arbetskostnaden
  • ROT ger dig 50 000 kronor om året och per person
  • Företaget du anlitar måste inneha F-skatt

Så fungerar avdraget

Har du inte använt dig av ROT-avdraget tidigare kan det vara svårt att veta hur det fungerar. Kort och gott kan man säga att ROT-avdraget är ett skatteavdrag som gör det möjligt för dig att reducera dina kostnader när du vill måla om din villa i Dalarna. Avdraget tilldelas privatpersoner som uppfyller villkoren och som mest kan du få 50 000 kronor att använda dig av.


RUT-avdrag och ROT-avdrag hänger samman. Det betyder att om du vill anlita oss för din ommålning av villa, bör du säkerställa att du inte använt upp avdraget innan, till exempel om du har anlitat flytt- eller storstädning. Vi sköter dock hela kontakten med Skatteverket åt dig när det är dags att anlita oss målare i Dalarna - som ser till att du får en faktura som redan är reducerad och klar.

Uppfyll kraven för ROT-avdrag

För att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget och sänka dina kostnader när du anlitar oss för din målning eller tapetsering behöver du uppfylla vissa krav. Till att börja med måste du vara över 18 år gammal, stå som ägare på huset/kolonilotten/småhuset och betala skatt i Sverige. Här finns det även en lägsta gräns för hur lite skatt du måste ha betalat för att ROT-avdraget ska vara tillgängligt för dig.


Det enklaste sättet att kontrollera om du har rätt till ROT-avdrag är genom att kontakta Skatteverket. Här behöver du bara lämna ut ditt personnummer och får därefter svar direkt. I samband med bokning av någon av våra tjänster behöver du ange att du vill nyttja avdraget för att vi ska kunna se till att du får en bra och korrekt faktura efter att arbetet är slutfört.

Välj professionalism framför kostnad

Det kan kännas som en hög kostnad att anlita en hantverkare för ommålning av villan, men sanningen är att kostnaden inte bör vara den styrande faktorn. Det är bättre att du väljer en seriös och professionell firma med F-skatt, istället för ett svartarbete. Kontakta oss via formuläret på hemsidan och du kan vara säker på att du får både försäkringar och garantier bakom ryggen. Vi hjälper dig!

Kontakta oss så hjälper vi dig att måla om

Våra målare utför i princip all form av målningsarbete & tapetsering i Dalarnas län - mot företag, privatpersoner & BRF:er. Vi erbjuder rättvisa priser och sätter alltid kundens behov i främsta rummet.